Roots Open Air @ Oosterpark Amsterdam

Amsterdam Roots Festival 2013_1Roots Open Air in het Oosterpark, Amsterdam

Lekker losgaan op muziek en genieten van de diversiteit aan (niet-Westerse) muziekstijlen tijdens het Amsterdam Roots Festival, het jaarlijks terugkerende festival van wereldmuziek en wereldcultuur. Op zes verschillende podia presenteert Roots Open Air dit jaar actuele muziek uit o.a. Zuid-Afrika, Marokko, Mali, DR Congo, Tunesië, Zimbabwe, Mexico, Zuid-Korea en België. Het Oosterpark is weer voor een dag de veelkleurige muzikale achtertuin van Amsterdam!

Website: http://amsterdamroots.nl

DSC09816_gecomprimeerd1.jpg Kopie-van-Plattegrond-ROA1

Va Fan Fahre
Belgian Brass meets Arabische zang en percussie: dit veelkoppig gezelschap uit Gent weet met drie cd’s, intensieve optredens en de Marokkaanse zangeres Aïcha Haskal als middelpunt steeds meer fans te krijgen.

Va Fan Fahre: zangeres Aicha

Va Fan Fahre: zangeres Aicha

Roots Festival_Va Fan Fahre_fotocollage_A

Hot Water
Township jive meets feelgood popmuziek uit Kaapstad, Zuid-Afrika. De stem van zanger Donovan Cople doet denken aan het album “Graceland” van Paul Simon. Met zijn groep Hot Water lukt het Cople om de aanstekelijke lokale Zuid-Afrikaanse genres te verbinden met de betere popmuziek uit het westen.

Hot Water - South Africa

Hot Water – South Africa

Roots Festival_Hot Water_fotocollage_A

DSC09851_B.jpg

Groupe Mazagan
Explosieve chaabi-groove van Marokkaanse wereldklasse. De Marokkaanse groep Groupe Mazagan bestaat sinds 1997 en heeft sindsdien een landelijke reputatie opgebouwd als vernieuwers van de Noord-Afrikaanse chaabi muziek. Muziek die in de handen van Groupe Mazagan eigentijdser klinkt: een opzwepende sound met invloeden uit rock, reggae, funk en jazz en die ze zelf ‘electro rock chaabi’ hebben gedoopt.

Groupe Mazagan - Marokko

Groupe Mazagan – Marokko

Roots Festival_Mazagan_fotocollage_A

Amsterdam Roots Festival 2013_2

~ door kopisusufotografie op 07/07/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: