Reisfotografie Indonesie: de vele gezichten van Flores (deel 1)

We nemen weer even een duik in ons reisarchief en komen uit bij een van de kleurrijkste en afwisselendste reizen die we de afgelopen tien jaar gemaakt hebben: een rondreis langs de Kleine Sunda Eilanden, Indonesie.

Vroeger moesten we tijdens de topografieles op de basisschool dat beroemde rijtje Indonesische eilanden erin stampen: Bali, Lombok, Sumbawa, Sumba, Flores, Timor. Kortom: de Kleine Sunda-eilanden. In het Indonesisch heet het gebied Nusa Tenggara en de eilanden liggen ingeklemd tussen Bali en Noord-Australië. Het gebied bestaat uit maar
liefst 566 eilanden, waarvan slechts een klein deel bewoond is.

De reis die we in 2006 gemaakt hebben bracht ons naar Bali, Flores, Sumbawa, de Komodo-archipel en Lombok. We maakten kennis met de prachtige natuur, bijzondere cultuur en vriendelijke bevolking van dit nog relatief ongerepte
stukje Indonesië. Het reizen hier was een fantastische ervaring en het was helemaal niet erg om in eenvoudige
hotels (lees: hutjes aan het strand) te overnachten. En dat ook de wegen niet altijd gladjes geasfalteerd waren (sedikit rusak, oftewel ‘beetje stuk’), namen we ook voor lief.

Per bus, te voet en per boot verkenden we landschappen met regenwoud, mangrove, savanne en enorme vulkaankegels met kraters, hier en daar nog warm van recente uitbarstingen. We doken onder in een tropische onderwaterwereld vol kleurige koralen en vissen en genoten van uitzichten op groener dan groene rijstvelden, watervallen, veelkleurige kratermeren en vlaktes vol lontarpalmen. We maakten kennis met de vriendelijke bevolking van deze eilanden en… we gingen op zoek  naar de laatste draken op aarde: de varanen van Komodo!

Tijdens deze reis hebben we heel veel foto’s gemaakt van de kleurrijke lokale bevolking en die willen we graag een plekje geven in de fotogalerij op deze blog.

Serie 1 / Portret van de Kleine Sunda Eilanden: Flores
(klik op de desbetreffende foto voor een vergroting)

De foto’s op deze blog mogen voor niet-commerciele doeleinden worden gebruikt onder vermelding van: kopisusufotografie.wordpress.com.

The photos on this blog may be used for non-commercial purposes quoting:
kopisusufotografie.wordpress.com.

~ door kopisusufotografie op 30/07/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: