Reisfotografie Indonesie: zwart-wit portretten

Zwart-wit fotografie geeft weer een hele andere dimensie aan foto’s, met name bij portretfotografie. Kleur kan namelijk afleiden van de essentie van de foto. In een zwart-wit portret zijn schakeringen van licht en schaduw het enige dat overblijft. Zo komt er automatisch meer nadruk te liggen op de persoonlijkheid. In zwart-wit komen emoties vaak duidelijker naar voren wat het portret krachtiger maakt.

Er zijn instellingen op de meeste camera’s waarmee je gelijk in zwart-wit kunt fotograferen. Deze keuze heeft echter wel een definitief karakter: terug naar kleur kan niet meer (dit wordt ook wel destructieve fotobewerking genoemd). Wij geven dus de voorkeur aan in kleur fotograferen en in de nabewerking de foto’s zwart-wit maken.

Zie hieronder het resultaat van een aantal portretten die we op Flores, Indonesie, gemaakt hebben. Een heel ander effect dan de kleurenfoto’s die we in de fotogalerij op onze vorige blogs geplaatst hebben!

De foto’s op deze blog mogen voor niet-commerciele doeleinden worden gebruikt onder vermelding van: kopisusufotografie.wordpress.com.

The photos on this blog may be used for non-commercial purposes quoting: kopisusufotografie.wordpress.com.

~ door kopisusufotografie op 19/08/2013.

Eén reactie to “Reisfotografie Indonesie: zwart-wit portretten”

  1. Mooie portretten!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: