Fotoarchief: onze allereerste trouwfotoreportage

imm016_1Terug in de tijd: mei 2002. Het is alweer even geleden, maar deze bijzondere dag staat ons nog haarscherp in het geheugen omdat we toen onze allereerste trouwfotoshoot deden.

Het begon allemaal in januari 2002, toen onze lieve vrienden Marcel & Denise ons tijdens een gezellig etentje vertelden dat ze gingen trouwen. Vervolgens vroegen ze ons om op hun trouwdag de foto’s te maken, omdat ze een speciaal en persoonlijk tintje aan deze dag wilden geven en er bewust voor kozen om geen professionele fotograaf in de arm te nemen. Onze manier van fotograferen en het soort foto’s dat wij maakten, sprak hen aan en ze hadden er alle vertrouwen in dat wij tijdens hun trouwdag alle bijzondere momenten mooi op beeld zouden vastleggen. We voelden ons zeer vereerd dat wij deze bijzondere – en persoonlijke – opdracht kregen.

We bereidden ons goed voor: in februari ging ik met Denise op pad om in het centrum van Gouda geschikte fotolocaties op loopafstand van hun huis te zoeken. Vervolgens gingen we begin april nog een keer met z’n vieren op pad om wat proeffoto’s te schieten. Toen bepaalden we samen de definitieve locaties waar we de trouwfoto’s zouden maken en maakte ik een draaiboek voor de fotoshoot.
Ook kochten we nog een nieuwe Minolta spiegelreflexcamera (toen fotografeerden we nog analoog), zodat we voor de trouwdag niet onbeslagen ten ijs zouden komen. Uiteindelijk zouden we die dag met twee spiegelreflexcamera’s, waarvan een met een externe flitser, een digitale foto-/videocamera van Sony, die we van mijn werk geleend hadden, en een compactcamera rondlopen. Goed materiaal is het halve werk! 😉

imm024_1Op 2 mei 2002 was het dan eindelijk zo ver! De dag begon bij Marcel & Denise thuis. Ze zaten al in spanning te wachten… Samen met haar moeder ging Denise zich boven omkleden en opmaken. Even een klein moment van ontroering toen Denise haar zelf ontworpen trouwjurk aan had en klaar was om als aanstaande bruid naar beneden te gaan. Een mooi moment.
Eindelijk was daar de ‘first look’… Bruidegom Marcel keek vol liefde naar zijn mooie bruid en familie en vrienden begonnen spontaan te klappen. Terwijl de rest voorzien van koffie en wat lekkers bij het bruidspaar thuis bleef, gingen wij met z’n vieren op pad voor de reportage.

De dag was een beetje somber begonnen en er was regen voorspeld, maar wonder boven wonder begon op dat moment de zon te schijnen. Wat een geluk! Marcel & Denise wonen in het centrum van Gouda en daar zijn genoeg fotogenieke plekjes op loopafstand. We maakten foto’s in de ommuurde museumtuin van Museum Gouda, recht tegenover de Sint-Janskerk met mooie oude bomen en bruggetjes. Een oase van rust in het historisch stadshart van Gouda.

Na de groepsfoto’s met de familie en vrienden was het dan tijd voor het officiele gedeelte. En dat zou plaatsvinden in het mooie stadhuis van Gouda op de Markt. Het was een huwelijksceremonie met een persoonlijk tintje: Marcel’s moeder had de trouwringen ontworpen en als verrassing ook de zilveren pen, waarmee de huwelijksakte werd ondertekend.
Na het officiele gedeelte kwam het kersverse bruidspaar naar buiten en stonden familie en vrienden hen op te wachten met bellenblaas, wat een leuk effect op de foto’s gaf.
Nog even snel een groepsfoto op de trappen van het stadhuis, want het begon helaas te regenen. Daar was gelukkig rekening mee gehouden; er waren paraplu’s voor het gehele gezelschap geregeld!
Op de Markt wachtte het bruidspaar nog een grote verrassing; er was een mand met twee witte duiven geregeld, die door het bruidspaar werden losgelaten. Duiven zijn het symbool voor liefde en schijnen monogaam te leven en daardoor symbool voor huwelijkstrouw. Een romantisch symbool!
Een receptie met het aansnijden van de bruidstaart en daarna een gezellig diner in klein gezelschap, met familie en vrienden, maakten de dag af.

Op verzoek van het bruidspaar hebben we een trouwfotoalbum uitgezocht en – samen met hen – foto’s geselecteerd, die ze graag in dit album wilden hebben. Verder kregen we de vrije hand. Toch wel een beetje zenuwachtig wat het bruidspaar van het album zou vinden, presenteerden we hen een paar weken later het eindresultaat. De blije gezichten en spontane knuffels van Marcel & Denise waren duidelijk: onze eerste trouwfotoreportage was geslaagd!!!

imm020_1

De foto’s op deze blog mogen voor niet-commerciele doeleinden worden gebruikt onder vermelding van: kopisusufotografie.wordpress.com.

The photos on this blog may be used for non-commercial purposes quoting: kopisusufotografie.wordpress.com.

~ door kopisusufotografie op 08/09/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: