Bolle Buik: binnen- en buitenlocatie(s)

Veel fotografen maken de zwangerschapsreportages binnen in hun studio. Vooral de foto’s met een witte of juist een zwarte achtergrond zijn favoriet. Voordeel van zo’n fotostudio is dat je er het gehele jaar door terecht kunt om foto’s te maken. Wij hebben zelf geen fotostudio, omdat we liever op locatie werken. Onze voorkeur gaat uit naar een locatie buiten omdat we graag gebruik maken van beschikbaar (dag)licht.

969270033_Z1IV_A_gecomp

Het weer moet dan natuurlijk wel meezitten, maar ook als het niet zonnig is (wat soms de voorkeur heeft, omdat je dan geen nadrukkelijke schaduwen hebt) kunnen we een fotoshoot buiten doen. Een groene omgeving (bv. een bos of ergens in een weiland), het strand en de duinen, of zelfs een locatie ergens midden in een stad geeft zeker ook leuke foto’s.

En mochten de weersomstandigheden nou dusdanig slecht zijn, dan kunnen we ook altijd nog een ‘thuisfotoshoot’ doen; persoonlijker kan haast niet. In je eigen, vertrouwde omgeving is het gemakkelijk om ontspannen foto’s te maken. Je hoeft niet te reizen, het is minder vermoeiend en je hebt alle kleding en attributen bij de hand. Wat wel handig is: een ruimte waar voldoende daglicht binnenkomt of waar een lichte muur is, zodat we voldoende licht hebben en we geen flitslicht hoeven te gebruiken.

De foto’s op deze blog mogen voor niet-commerciele doeleinden worden gebruikt onder vermelding van: kopisusufotografie.wordpress.com.

The photos on this blog may be used for non-commercial purposes quoting: kopisusufotografie.wordpress.com.

~ door kopisusufotografie op 02/05/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: