Workshop portretfotografie met de Haarlem Photo Club 29-03-2015

Haarlem Photo Club_logoMeetup_logoAfgelopen zondag, 29 maart jl., heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan een ‘Meetup’ van de Haarlem Photo Club.
Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met deze groep, die fotografieliefhebbende expats & Dutchies samenbrengt. Het leek mij een leuke gelegenheid om in contact te komen met een internationale groep mensen met dezelfde hobby, nieuwe technieken te leren, inspiratie op te doen en ervaringen te delen.

De workshop werd gehouden in StudioLux, de fotostudio van Digitale Fotografie Opleiding, onder de bezielende begeleiding van Ton van der Heide. Ton is docent/trainer bij de Digitale Fotografie Opleiding (DFO) in Haarlem en de Fotoacademie Amsterdam. Hij geeft les aan professionele fotografen, studenten van de kunstacademie en amateurfotografen.

Na het welkomstpraatje van Arianna Ardia (organizer van de Haarlem Photo Club) en een korte voorstelronde, kreeg trainer Ton van der Heide het woord. Voor we aan de slag mochten in de studio gaf Ton ons in heldere woorden uitleg over de verschillende aspecten van portretfotografie (zowel technisch als inhoudelijk). Daarna gingen we in kleine groepjes aan het werk in 6 verschillende lichtopstellingen.

Mijn fotomodellen en medefotografen waren Vincent & Arthur. In het begin nog even wat onwennig, maar al gauw hadden we de grootste pret (zowel voor als achter de camera). Tijdens het fotograferen kregen we van Ton nog wat verdere technische ondersteuning bij het instellen van de camera en het licht. Het enthousiasme was groot en al gauw kregen we gezelschap van Rob, die spontaan met ons mee ging fotograferen.

Ik vond het een superleuke ervaring om eens een keer in een ‘echte’ fotostudio aan het werk te kunnen. Dat smaakt naar meer… Ik kijk dan ook nu al uit naar een volgende Meetup van de Haarlem Photo Club!

Hieronder een selectie van mijn favoriete foto’s van de fotoshoot (slide show):

Deze slideshow vereist JavaScript.

De foto’s op deze blog mogen voor niet-commerciele doeleinden worden gebruikt onder vermelding van: kopisusufotografie.com.

The photos on this blog may be used for non-commercial purposes quoting: kopisusufotografie.com.

~ door kopisusufotografie op 31/03/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: