Bruidsreportage Anne & Chris 04-09-2015

Het heeft even wat langer geduurd dan gepland, maar hier volgt dan eindelijk het verslag en paar mooie foto’s uit de trouwfotoreportage die we afgelopen jaar voor Anne & Chris hebben gemaakt. Verder zullen we proberen wat regelmatiger beeldmateriaal van onze ‘fotoprojecten’ op deze blog zetten. Je kunt ons ook volgen op onze Facebook-pagina: http://facebook.com/kopisusufotografie.

IMG_8355_COMP

DSC09839_KOPISUSU_COMPDe dag begon voor ons aan een van de Utrechtse grachten, bij Chris & Anne thuis, waar iedereen al vroeg uit de veren bleek te zijn. We maakten kennis met de familie en wachtten tot bruid Anne klaar was met haar visagie.
Eenmaal opgemaakt en aangekleed kon Anne bijna niet wachten om haar trouwjurk aan haar vader te laten zien! Prachtig en ontroerend om die wederzijdse blikken vol verwachting en bewondering vast te mogen leggen! Helemaal toen bruidegom Chris later zijn bruid voor het eerst in haar trouwjurk zag en zijn a.s. vrouw het bruidsboeket overhandigde. Liefdevolle blikken over en weer, blije familie en vrienden en in het middelpunt het stralende bruidspaar!

DSC_7059_A_KOPISUSU_COMP

De weersvoorspelling voor die 4e september was niet echt veelbelovend. Er was voornamelijk regen, regen en… regen voorspeld, maar dat beïnvloedde de stemming van het (zeer ontspannen) bruidspaar gelukkig niet! De buienradar werd wel nauwlettend in de gaten gehouden. Ondanks het regenachtige begin van de dag, kwam het zonnetje op het juiste moment tevoorschijn.

Wat hebben we gelachen toen we de groepsfoto met de familie en vrienden op de gracht voor het huis van het bruidspaar gingen maken. Voetgangers, fietsers en automobilisten gaven ons de ruimte en keken – eveneens lachend – toe.

 

Terwijl de rest van de familie en vrienden bij het bruidspaar thuis bleef voor de zelfgemaakte lunch, gingen wij met het bruidspaar het centrum van Utrecht in voor de fotoshoot. Een voordeel van in het centrum wonen is dat alles op loopafstand is. We hadden van tevoren al overleg gehad met het bruidspaar waar we de foto’s zouden gaan maken en de route die we zouden lopen. Een vrij strakke planning, omdat we maar een uurtje de tijd hadden voor de shoot, maar desondanks was het bruidspaar heel relaxed en goed voorbeeld doet volgen! 😉 De oude grachten en mooie panden in het centrum gaven een mooie achtergrond en sfeer op foto. En wat waren we blij dat het zonnetje zich toch even liet zien. Blauwe lucht doet het toch wel fijn op foto!

De eerste fotolocatie was een verrassend mooi hofje op een steenworp afstand van het Domplein: Flora’s Hof. Een bijna vergeten stukje historie. Ooit stond hier het Bisschoppelijk Paleis, later werd het een kwekerij. Toen de kwekerij sloot, geraakte het hofje in verval. Jarenlang was Flora’s Hof een verwaarloosde plek, maar dankzij een particulier initiatief is het hofje weer nieuw leven ingeblazen en vandaag de dag is het één van de mooiste plekjes van de binnenstad.

DSC09985_A_COMPHet centrum van Utrecht heeft een hoop te bieden, maar foto’s met de bekendste toren van de stad, de Domtoren, mogen uiteraard niet ontbreken! Aan de voet van de Domtoren ligt het Pandhof, ook wel de Domtuin genoemd. Als bruidsfotograaf kan je heel blij worden van deze locatie in Utrecht. Mooie oude gewelven, een strakke kloostertuin en prachtige lichtinvallen die perfect zijn voor trouwfoto’s.
Het was in eerste instantie even schrikken toen de toegang tot de tuin afgesloten bleek te zijn i.v.m. een besloten evenement in de kapel van de Domtoren. De bruid ging even navragen of we toch foto’s mochten maken in de tuin en – pfff – gelukkig mocht dat.

Tussen de buien door liepen we weer terug naar het huis van het bruidspaar om snel even een broodje eten en daarna samen met de familie te voet naar de trouwlocatie te gaan. Halverwege de wandeling door de binnenstad begon het weer te regenen en toen kwamen de extra paraplu’s, die we voor onze trouwfotoshoot hadden meegenomen, goed van pas! Zo kwamen alle bruiloftsgasten redelijk droog over.

Op de mooie trouwlocatie ‘Paushuize’ gaven Chris & Anne, na een paar persoonlijke speeches, elkaar hun ja-woord ten overstaan van familie en vrienden. Ons viel op dat de zalen van het Paushuize zo prachtig zijn ingericht. Ondanks de donkere vloer en wanddecoraties, zorgen de vele ramen voor een prettige lichte atmosfeer. De meubels zijn prachtig op elkaar afgestemd en ook de wandbekleding is erg bijzonder.

SONY DSC

“Ja-woord in het Paushuize”

DSC00237_A_COMPNa de huwelijksplechtigheid maakte het bruidspaar zich klaar voor het aansnijden van de bruidstaarten. Ja, je leest het goed: er waren meerdere bruidstaarten! Zeven stuks om precies te zijn. De vriendinnen van de bruid hadden hun eigen persoonlijke favoriete taart gemaakt en al die taarten stonden gepresenteerd in de hal naast de Balzaal. Het was een groot feest toen het bruidspaar al die taarten ging aansnijden en bij de meeste aanwezigen liep het water al in de mond. Na het aansnijden en uitdelen van de bruidstaarten was er genoeg ruimte om foto’s te maken van taartetende en feestelijk geklede gasten.

Anne & Chris, jullie trouwden wel op een heel regenachtige dag, maar wonder boven wonder hadden we het droog tijdens de fotosessie buiten! Wij wensen jullie samen veel liefde, geluk en gezondheid en hopen dat jullie met volle teugen genieten van jullie Keniaanse avontuur en elkaar!

DSC_7264_A_COMP

De foto’s op deze blog mogen voor niet-commerciele doeleinden worden gebruikt onder vermelding van: kopisusufotografie.com.

The photos on this blog may be used for non-commercial purposes quoting: kopisusufotografie.com.

 

~ door kopisusufotografie op 11/01/2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: